Υαλοκαθαριστήρες: Πότε πρέπει να τους αλλάζετε;

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που ενισχύουν την ασφαλή οδήγηση είναι η καλή ορατότητα του οδηγού και το μόνο μέσο που μπορεί να σας την εξασφαλίσει είναι οι υαλοκαθαριστήρες. Οι υαλοκαθαριστήρες υπάρχουν για να εξασφαλίζουν την απόλυτη ορατότητα του οδηγού και να κρατούν πεντακάθαρο το οπτικό του πεδίο.

Εάν λοιπόν δεν θέλετε να οδηγείτε με μειωμένη ορατότητα τότε πρέπει να φροντίσετε ώστε να έχετε τους υαλοκαθαριστήρες σας σε καλή κατάσταση.

Οι βροχές είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο και οι κάτοχοι των αυτοκινήτων πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε μια τέτοια κατάσταση! Σε περίπτωση που ξεσπάσει κάποια καταιγίδα οι υαλοκαθαριστήρες θα πρέπει να μπορούν να εξασφαλίσουν την απόλυτη ορατότητα.

Η έγκαιρη αλλαγή τους λοιπόν είναι ένα ζήτημα πολύ κρίσιμο και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους, μιας και αφορά τόσο την δική τους ασφάλεια όσο και των ατόμων που επιβαίνουν στο όχημα, αλλά και των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Κάθε πότε λοιπόν πρέπει να αλλάζετε τους υαλοκαθαριστήρες;

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που καθορίζουν τη συχνότητα της αλλαγής τους. Μερικοί από αυτούς είναι:

  • H ποιότητα που έχουν τα λάστιχα υαλοκαθαριστήρων
  • O τρόπος χρήσης
  • H συχνότητά χρήσης
  • Οι καιρικές συνθήκες στις οποίες οδηγείτε (π.χ. εάν ζείτε κάπου όπου βρέχει συχνά, τότε γίνεται εύκολα κατανοητό ότι πρέπει να προβείτε σε αντικατάσταση πιο σύντομα).

Οι υαλοκαθαριστήρες που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά ή εκτίθενται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, χρειάζεται να αντικατασταθούν πιο σύντομα, καθώς φθείρονται πολύ περισσότερο. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί συνιστούν η αλλαγή τους να γίνεται μια φορά τον χρόνο!

Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να είστε τυπικοί με την αλλαγή τους καθώς οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα.

Extra tips

Οι υαλοκαθαριστήρες φωνάζουν για αλλαγή

Όταν οι υαλοκαθαριστήρες σας αρχίζουν να τρίζουν, ή δεν καθαρίζουν καλά και αφήνουν γραμμές και σημάδια στο παρμπρίζ, είναι ένδειξη πως έχει φτάσει η στιγμή να αλλαχτούν.

Αλλάξτε τους υαλοκαθαριστήρες σας μετά το καλοκαίρι

Η καλύτερη εποχή για την αλλαγή των υαλοκαθαριστήρων σας είναι μετά το καλοκαίρι! Την περίοδο δηλαδή που ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα την εποχή που θα ξεκινήσουν σταδιακά οι βροχές.

Το  Ι.ΚΤΕΟ Αμφιθέας, είναι εφοδιασμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ελέγχου και στελεχώνεται από άρτια εκπαιδευμένους μηχανολόγους μηχανικούς που εξετάζουν το όχημά σας και σας παρέχουν σωστή και λεπτομερή ανάλυση καθώς και πληροφόρηση για την πραγματική κατάστασή του! Εξετάζοντας σε κάθε έλεγχο ΚΤΕΟ, τους υαλοκαθαριστήρες σας, σας προσφέρουμε λύσεις και συμβουλές, συμβάλλοντας έτσι στη βέλτιστη λειτουργία του αυτοκινήτου σας!

Ο έλεγχος ΚΤΕΟ (Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων) είναι ένας διαγνωστικός έλεγχος που πιστοποιεί την ορθή και καλή λειτουργία ενός οχήματος, και με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στην οδική ασφάλεια!

Μάθε ταΔικαιολογητικά για όλους τους τύπους οχήματος

Πότε πρέπει
να περάσεις ΚΤΕΟ;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και μάθε πότε πρέπει να περάσεις ΚΤΕΟ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ

Συμπλήρωσε τη φόρμα για να κλείσεις ενα ραντεβού για έλεγχο ΚΤΕΟ

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ