Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για μας και τις υπηρεσίες μας! Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφόρηση επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο έλεγχος ΚΤΕΟ (Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων) είναι ένας διαγνωστικός έλεγχος που πιστοποιεί την ορθή και καλή λειτουργία ενός οχήματος, και με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ανάλογη διαδικασία ακολουθείται και σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσής όπως στην Αγγλία, στη Γαλλία, στη Γερμανία και σε άλλες. Η διαδικασία του ΚΤΕΟ είναι και αποτελεί μια πραγματική ευκαιρία για κάθε οδηγό: Ένας ποιοτικός έλεγχος διασφαλίζει το όχημα, ενημερώνει, εκπαιδεύει και προστατεύει τον οδηγό και τους επιβάτες του οχήματός του.

Η εταιρία μας, Ι.ΚΤΕΟ ΑΜΦΙΘΕΑΣ Α.Ε., έχει αναπτύξει μια εξατομικευμένη προσέγγιση που σέβεται, αναζητά και επιδιώκει να καλύπτει διαρκώς τις πραγματικές σας ανάγκες. Για εμάς στο Ι.ΚΤΕΟ Αμφιθέας η διαδικασία του τεχνικού ελέγχου είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που επιτάσσει ο «υποχρεωτικός» χαρακτήρας του. Αποτελεί μια κίνηση υπεύθυνης στάσης, πολιτισμού, εκπαίδευσης αλλά και οικολογικής συνείδησης μέσα σε ένα πλαίσιο υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών. Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας του ΚΤΕΟ όλοι εμείς εδώ δουλεύουμε με σκοπό την άψογη και ποιοτική εξυπηρέτηση σας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας ακόμα και μετά την αποχώρηση σας! Η φιλοσοφία μας είναι να αφιερώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο προσωπικά στον καθένα από εσάς διερευνώντας διαρκώς τις ανάγκες σας, προσφέροντας λύσεις και συμβουλές σε οτιδήποτε αφορά το όχημα σας, ενώ συγχρόνως μας ενδιαφέρει η διαδικασία να είναι για σας ευχάριστη, προσιτή και φιλική! Το ΚΤΕΟ μας είναι εφοδιασμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα της αγοράς και το προσωπικό ελέγχου αποτελείται από άρτια εκπαιδευμένους μηχανολόγους μηχανικούς για να λαμβάνετε σωστή και λεπτομερή ανάλυση καθώς και πληροφόρηση για την πραγματική κατάσταση του οχήματος σας!

Οι εγκαταστάσεις μας είναι υπερσύγχρονες και μεταξύ άλλων θα βρείτε:

 • ευχάριστο χώρο αναμονής με άνετο σαλόνι αλλά και εξωτερικό κήπο για την παραμονή σας στο ΚΤΕΟ!
 • αυτόματους πωλητές για διάφορα ροφήματα υψηλής ποιότητας σε πολύ χαμηλή τιμή (0,70 λεπτά, καφές Lavazza, σοκολάτα Cadbury κ.α.)
 • Μηχάνημα με αναψυκτικά και σνακ
 • Ποικιλία περιοδικών και αναγνωσμάτων (πάντα πρόσφατα)
 • Free WIFI
 • ParkingPet – χώρο στάθμευσης στον εξωτερικό μας χώρο για τα κατοικίδια σας Παιδική γωνιά για τους μικρούς μας φίλους! Ζωγραφιές, χρώματα και αυτοκόλλητα είναι μόνο μερικά από αυτά που θα βρείτε διαθέσιμα για τα παιδιά σας προκειμένου να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο ΚΤΕΟ!

Είναι επιπλέον σημαντικό να γνωρίζετε ότι:

 • Είμαστε ίσως από τα μόνα ΚΤΕΟ που δεν εισπράττουμε επιπλέον προμήθεια στα παράβολα υπέρ του Δημοσίου σε περίπτωση που ο έλεγχος του οχήματος σας είναι εκπρόθεσμος.
 • Εξυπηρετούμε ανά πάσα στιγμή, ακόμα και χωρίς ραντεβού, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό για την άρτια εξυπηρέτηση σας σεβόμενοι τον χρόνο όλων μας των πελατών.

Ένας εκπρόσωπός μας βρίσκεται πάντα εκεί για να σας εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Ένα όχημα υποχρεούται για πρώτη φορά σε έλεγχο ΚΤΕΟ με τη συμπλήρωση των τεσσάρων ετών από την ημερομηνία που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και στη συνέχεια κάθε δυο χρόνια (με εξαίρεση κάποιες ειδικές κατηγορίες οχημάτων, όπως ταξί, εκπαιδευτικά κ.α.). Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα και βρείτε πότε ακριβώς περνάτε ΚΤΕΟ!

ΕΙΔΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥEKΠΡΟΘΕΣΜΟΣ
(ΜΕΧΡΙ 30 ΗΜΕΡΕΣ
EKΠΡΟΘΕΣΜΟΣ
(ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 30 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΩΣ 6 ΜΗΝΩΝ)
EKΠΡΟΘΕΣΜΟΣ
(ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 6 ΜΗΝΩΝ)
Ι.Χ. ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ16€33€65€
ΦΟΡΤΗΓΑ
έως 3,5 τόνους)
20€39€78€
EΠΙΒΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
(ΤΑΞΙ - ΑΓΟΡΑΙΟ)
15€31€62€
ΕΙΔΙΚΟΣ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
15€31€62€
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ – ΜΗΧΑΝ/ΤΑ
ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ
21€42€85€

 

 ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟΣ
(ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 30 ΗΜΕΡΩΝ
ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΝ 60 ΗΜΕΡΩΝ)
EKΠΡΟΘΕΣΜΟΣ
( ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ)
EKΠΡΟΘΕΣΜΟΣ
(ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 6 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 12 ΜΗΝΕΣ
EKΠΡΟΘΕΣΜΟΣ
(ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 12 ΜΗΝΩΝ)
ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ Ι.Χ.4€16€33€65€
ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ Ε.Δ.Χ.3€15€31€62€
ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ
3€15€31€62€
ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΦΟΡΤΗΓΑ
(έως 3,5 τόνους)
5€20€39€78€
ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ – ΜΗΧΑΝ/ΤΑ
ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ
5€21€42€85€

Ανάλογα με κατηγορία οχήματος που έχετε στη κατοχή σας απαιτούνται και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά. Για να δείτε τα δικαιολογητικά που θα χρειαστεί να μας προσκομίσετε μεταβείτε εδώ

Το ραντεβού δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτικό και στόχος μας είναι να εξυπηρετούνται στον καλύτερο δυνατό χρόνο όλοι οι πελάτες μας. Παρ’ όλα αυτά, τα ραντεβού μας εξυπηρετούνται με προτεραιότητα και ειδικά για τις ώρες αιχμής (συνήθως πρωινές ώρες), ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να κλείνουν ραντεβού για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησης τους.

Και βέβαια μπορεί, προσκομίζοντας κάποιο στοιχείο ταυτότητας (αστυνομική, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο κτλ.)

Για να ενημερωθείτε αναλυτικά και να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αναφορικά με τα αντικείμενα του ελέγχου, σας παραπέμπουμε στην ενότητα με τίτλο «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ». Για να μεταβείτε κάντε κλικ εδώ.

Στην περίπτωση που κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί μια ή και παραπάνω σοβαρές ελλείψεις, θα σας δοθεί το διάστημα των 20 ημερών κατά το οποίο θα πρέπει να επισκευάσετε/ρυθμίσετε τα σημεία στα οποία ο έλεγχος δεν ήταν επιτυχής και να επιστρέψετε στο ΚΤΕΟ για επανέλεγχο. Ένας από τους άρτια εκπαιδευμένους ελεγκτές μας θα σας ενημερώσει αναλυτικά για την κατάσταση του οχήματος, δίνοντας σας όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το τι ακριβώς θα πρέπει να κάνετε. Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από την διαδικασία του επανελέγχου μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με έναν από τους εκπροσώπους μας.

Η έκδοση της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων είναι υποχρεωτική από τη νομοθεσία και η ανανέωση της πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο.

Και βέβαια μπορείτε, τόσο για βενζινοκίνητα όσο και για πετρελαιοκίνητα οχήματα. Η διαδικασία στο ΚΤΕΟ μας είναι μόλις 10 λεπτά και δεν προαπαιτεί κάποιο ραντεβού!

Όταν πλησιάζει ο καιρός της λήξης του ΚΤΕΟ του οχήματος σας αλλά και της Κ.Ε.Κ θα λάβετε από εμάς σχετική υπενθύμιση! Η εταιρία μας εξελίσσει και διευρύνει διαρκώς τα κανάλια επικοινωνίας της μαζί

σας για να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες σας. Η υπενθύμιση μέσω ταχυδρομικής επιστολής, sms, email, τηλεφώνου αλλά και chat messenger είναι κάποιοι από τους τρόπους που χρησιμοποιούμε για την ενημέρωση σας.

Μετά την τοποθέτηση του συστήματος υγραεριοκίνησης στο όχημα σας, απαραίτητη είναι η νομιμοποίηση της εγκατάστασης του, διαδικασία που διενεργείται αποκλειστικά σε ΚΤΕΟ.
Πιο συγκεκριμένα , από την ημερομηνία της εγκατάστασης του συστήματος της υγραέριοκίνησης έχετε το περιθώριο τριάντα ημερολογιακών ημερών για να μας προσκομίσετε τα παρακάτω δικαιολογητικά μαζί με το όχημα σας προκειμένου να προβούμε στον ειδικό έλεγχο έγκρισης υγραεριοκίνησης:

Όλα τα έγγραφα που προμηθευτήκατε από τον εγκαταστάτη:

 • Υπεύθυνη δήλωση εγκατάστασης υγραερίου (ισχύει μόνο για 30 ημέρες από την έκδοση της)
 • Βεβαίωση συμμόρφωσης της εγκατάστασης σύμφωνα με ανάλογη οδηγία της Ε.Ε. (πρωτότυπη & επίσημη μετάφραση, επικυρωμένα)
 • Σχεδιάγραμμα εγκατάστασης υγραεριοκίνησης
 • Πρωτότυπες αποδείξεις / τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, ανταλλακτικών και εγκατάστασης

Επιπλέον:

 • Άδεια κυκλοφορίας οχήματος
 • Αστυνομική ταυτότητα ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο ταυτοπροσωπίας του ιδιοκτήτη του οχήματος.
 • Σε περίπτωση που το όχημα αποτελεί ιδιοκτησία εταιρείας προσκομίζετε την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ή το καταστατικό της εταιρείας όπου αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η ιδιότητα του νόμιμου εκπροσώπου της  εταιρείας μαζί με την ταυτότητά του.
 • Ισχύον δελτίο ΚΤΕΟ εφόσον έχει υποχρέωση για περιοδικό τεχνικό έλεγχο.

Μετά το τέλος του ελέγχου, η εταιρεία μας συντάσσει σε φάκελο όλα τα δικαιολογητικά τα οποία αποστέλλονται με συνεργαζόμενη υπηρεσία ταχυμεταφορών στην συγκοινωνιακή έδρα του οχήματος. Ακολουθεί άμεση ενημέρωση από μας για τον αριθμό αποστολής της φορτωτικής σας με τον οποίο και παραλαμβάνετε τη νέα άδεια κυκλοφορίας στην περιφέρεια όπου έγινε η κατάθεση των δικαιολογητικών.

Σε περίπτωση υγραεριοκίνητου οχήματος, θα χρειαστεί να μας προσκομίσετε κάποιο επιπλέον δικαιολογητικό. Ωστόσο λόγω πρόσφατης αλλαγής στη νομοθεσία που αφορά στα δικαιολογητικά των υγραεριοκίνητων οχημάτων για τον έλεγχο ΚΤΕΟ, θα πρέπει πρωτίστως να επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 10.40.10 (αστική χρέωση) ή μέσω email στο cs@ikteoamfitheas.gr και ένας εκπρόσωπος μας θα σας κατατοπίσει σχετικά με το τι θα χρειαστεί.

Φυσικά και μπορείτε ανά πάσα στιγμή, κάνοντας “Εκούσιο Τεχνικό Έλεγχο” για την διενέργεια του οποίου βεβαίως, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου σε ισχύ (με εξαίρεση φυσικά τα οχήματα που δεν έχουν ακόμα υποχρέωση για έλεγχο ΚΤΕΟ). Ο Εκούσιος Έλεγχος, σας παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την γενικότερη κατάσταση του οχήματος σας, καθότι ελέγχονται όλα εκείνα τα σημεία όπως ακριβώς και στον Τεχνικό Έλεγχο και η τιμή του είναι αισθητά χαμηλότερη. Ειδικότερα, ο εν λόγω έλεγχος μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμος σε περίπτωση αγοράς κάποιου μεταχειρισμένου οχήματος, πριν από κάποιο ταξίδι σας ή και οποιαδήποτε στιγμή διατηρείτε αμφιβολίες για κάποιο από τα μέρη του οχήματος.

Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου είναι το πιστοποιητικό που λαμβάνει ο οδηγός μετά το πέρας του ελέγχου και στο οποίο αναγράφονται τα στοιχεία του οχήματος, τα αποτελέσματα που αφορούν στην κατάσταση του οχήματος καθώς και οι μετρήσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Στο Δελτίο αυτό αναγράφεται επίσης η ημερομηνία του επόμενου ελέγχου και η ημερομηνία της επόμενης κάρτας καυσαερίων καθότι το Δελτίο που παραλαμβάνεται επέχει και θέση κάρτας καυσαερίων για ένα έτος και παρέχεται χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Σε περίπτωση απώλειας η φθοράς του δελτίου τεχνικού ελέγχου του οχήματος σας, μπορούμε να το επανεκδώσουμε πολύ εύκολα εφόσον έρθετε στο ΚΤΕΟ με την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος σας και την ταυτότητα σας. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο για την επανέκδοση είναι ο έλεγχος ΚΤΕΟ να έχει πραγματοποιηθεί από τη δική μας επιχείρηση.

Μάθε ταΔικαιολογητικά για όλους τους τύπους οχήματος

Πότε πρέπει
να περάσεις ΚΤΕΟ;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και μάθε πότε πρέπει να περάσεις ΚΤΕΟ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ

Συμπλήρωσε τη φόρμα για να κλείσεις ενα ραντεβού για έλεγχο ΚΤΕΟ

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ