Πως επηρεάζει η ποιότητα των ελαστικών τη συνολική κατανάλωση ενός αυτοκινήτου

Η εξοικονόμηση καυσίμων είναι μια διαδικασία η οποία δεν ευνοεί μόνο την οικονομική σας κατάσταση, αλλά παράλληλα προστατεύει και το ίδιο το περιβάλλον. Η οικονομία καυσίμων, βέβαια, δεν είναι αποτέλεσμα ενός μόνο παράγοντα, αλλά μιας αλληλεπίδρασης πραγμάτων. Πιο συγκεκριμένα, του οχήματος (κυβισμός, τεχνολογία), του δρόμου (κατάσταση οδοστρώματος) και τέλος του ίδιου του οδηγού (οδική συμπεριφορά).

Εμείς στο Ι.ΚΤΕΟ Αμφιθέας, παρέχοντας υψηλής ποιότητας τεχνικό έλεγχο μέσα σε ένα σύνολο παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, θέλουμε να συνεισφέρουμε με κατάλληλες συμβουλές για τη φυσιολογική κατανάλωση αλλά και την εξοικονόμηση των καυσίμων του αυτοκινήτου σας!

Είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορούν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων, αλλά ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είστε με τα ελαστικά σας, τόσο για την ασφάλεια κατά τη μετακίνηση σας, όσο και για την κατανάλωση του αυτοκινήτου σας.

Μπορεί για τους περισσότερους η σχέση ελαστικών και κατανάλωσης να μην φαίνεται άμεση, όμως η πραγματικότητα διαφέρει. Η εξοικονόμηση καυσίμων και κατ' επέκταση η μείωση εκπομπής ρύπων στην ατμόσφαιρα, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της ταχύτητας και του τρόπου που διαχειριζόμαστε το γκάζι του αυτοκινήτου μας, αλλά και της κατάστασης των ελαστικών του οχήματος μας και πιο συγκεκριμένα της πίεσής τους σε κάθε στιγμή.

 

Η σωστή πίεση των ελαστικών συνεισφέρει στην οικονομία καυσίμου!

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το 20% της κατανάλωσης ενός αυτοκινήτου προκαλείται από την αντίσταση που δημιουργείται στα ελαστικά κατά την κίνηση του στο δρόμο (αντίσταση κύλισης).Στην περίπτωση που τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας έχουν χαμηλότερη πίεση από αυτή που ορίζει ο κατασκευαστής του, τότε οι τριβές του πέλματος με το δρόμο είναι μεγαλύτερες. Όσο αυξάνεται η αντίσταση στην κύλιση, τόσο αυξάνεται και η απαιτούμενη δύναμη για την κίνηση του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η κατανάλωση καυσίμου. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι αυξάνοντας την πίεση του αέρα των ελαστικών, θα πετύχουμε να μειώσουμε κι άλλο την κατανάλωση. Αυτό που θα καταφέρουμε είναι να επηρεάσουμε αρνητικά την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου μας.

Ένα ακόμα φαινόμενο το οποίο παρατηρείται στα ελαστικά των αυτοκινήτων είναι η φθορά τους. Τα φθαρμένα ελαστικά μάλιστα οδηγούν και αυτά με την σειρά τους, στην αύξηση της κατανάλωσης των καυσίμων του αυτοκινήτου. Δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ οδηγείτε κάποιο μικρό αντικείμενο, μια πέτρα ή ακόμα και ένα καρφί μπαίνει στο πλέγμα του ελαστικού και δεν αφαιρείται. Κάτι τέτοιο χαλαρώνει το ελαστικό σας και ενδέχεται να δημιουργήσει σε αυτό κάποια τρύπα.

Το αυτοκίνητο, χρειάζεται συνεχή φροντίδα για να μπορεί να παρέχει οδική ασφάλεια.

Το ΚΤΕΟ Αμφιθέας είναι εφοδιασμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ελέγχου και στελεχώνεται από άρτια εκπαιδευμένους μηχανολόγους μηχανικούς που εξετάζουν το όχημά σας και σας παρέχουν σωστή και λεπτομερή ανάλυση καθώς και πληροφόρηση για την πραγματική κατάστασή του! Εξετάζοντας σε κάθε έλεγχο ΚΤΕΟ, τα ελαστικά σας, σας προσφέρουμε λύσεις και συμβουλές, συμβάλλοντας έτσι στην βέλτιστη λειτουργία και φυσιολογική κατανάλωση καθώς και την εξοικονόμηση των καυσίμων του αυτοκινήτου σας!

Ο έλεγχος ΚΤΕΟ (Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων) είναι ένας διαγνωστικός έλεγχος που πιστοποιεί την ορθή και καλή λειτουργία ενός οχήματος, και με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Μάθε ταΔικαιολογητικά για όλους τους τύπους οχήματος

Πότε πρέπει
να περάσεις ΚΤΕΟ;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και μάθε πότε πρέπει να περάσεις ΚΤΕΟ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ

Συμπλήρωσε τη φόρμα για να κλείσεις ενα ραντεβού για έλεγχο ΚΤΕΟ

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ