Οι πιο συχνές βλάβες αυτοκινήτου το καλοκαίρι

Ο τόπος έξω “ψήνεται”, μπαίνετε στο αυτοκίνητο σας βάζετε μπροστά τη μηχανή και παρατηρείτε ότι κάτι δεν πάει καλά! Δεν υπάρχει χειρότερο πλήγμα στην ψυχολογία ενός οδηγού! 

Για να αποφύγετε λοιπόν μια τέτοια άσχημη κατάσταση δείτε παρακάτω ποιες είναι οι πιο συχνές βλάβες του αυτοκινήτου για την περίοδο του καλοκαιριού και προετοιμαστείτε! 

Υπερθέρμανση

Δεν είναι λίγες οι φορές που ιδιαίτερα τις θερμές μέρες του καλοκαιριού βλέπουμε την εικόνα ενός σταματημένου αυτοκινήτου στην άκρη του δρόμου με ανοιχτό το καπό και καπνούς από το ψυγείο. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εξαιτίας της έλλειψης νερού στο ψυγείο. Το σπασμένο κολάρο αλλά και η απότομη αύξηση της θερμοκρασίας του κινητήρα, μπορεί να προκαλέσει την έλλειψη αυτή! Καλό θα ήταν λοιπόν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή πριν από κάποιο μεγάλο ταξίδι να ελέγχετε το υγρό στο ψυγείο του αυτοκινήτου σας, για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων! 

Φρένα

To σύστημα πέδησης βρίσκεται και αυτό στη λίστα των πιο συχνών βλαβών του αυτοκινήτου και την περίοδο του καλοκαιριού. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να ελέγχετε τη στάθμη των υγρών στα φρένα ειδικά πριν πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι. Προσοχή, σε περίπτωση που το δοχείο έχει ελάχιστα υγρά φρένων θα πρέπει άμεσα να τα συμπληρώστε με τα κατάλληλα υγρά που προβλέπει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου.

Air Condition

Τα φίλτρα αποτελούν τον πλέον ύπουλο “εχθρό” της σωστής λειτουργίας του air condition για αυτό και πρέπει να τα αλλάζετε μια φορά τον χρόνο! Δημιουργήστε μία ατμόσφαιρα υγείας κι ευεξίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας με τη σωστή συντήρηση του air condition! 

Θυμηθείτε ότι το air condition στο αμάξι δεν είναι για κατάχρηση. Δεν γίνεται να το έχετε όλη μέρα αναμμένο. Καλό θα είναι να το κλείνετε και να ανοίγετε τα παράθυρα, ώστε να γίνεται ανακύκλωση του αέρα. Κάτι που στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό ώστε να διατηρηθούν και τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής στην καμπίνα του αυτοκινήτου σας. 

Φροντίστε για τη σωστή συντήρηση του λοιπόν και μην ξεχάσετε να περάσετε από το Ι.ΚΤΕΟ Αμφιθέας για τον τεχνικού έλεγχο του οχήματός σας!

Μάθε ταΔικαιολογητικά για όλους τους τύπους οχήματος

Πότε πρέπει
να περάσεις ΚΤΕΟ;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και μάθε πότε πρέπει να περάσεις ΚΤΕΟ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ

Συμπλήρωσε τη φόρμα για να κλείσεις ενα ραντεβού για έλεγχο ΚΤΕΟ

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ