Μεταφέροντας το σκύλο μας με το αυτοκίνητο το καλοκαίρι

Η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα και οι τετράποδοι φίλοι μας χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και αυτό γιατί παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στη ζέστη, πόσο μάλιστα όταν βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο! 

Οι ζεστές ημέρες του καλοκαιριού είναι εδώ και είναι πολύ σημαντικό, εκτός από τον εαυτό μας να φροντίζουμε και τα τα κατοικίδιά μας.

Είναι γεγονός ότι αυτό που θέλουμε οι περισσότεροι από μας που έχουμε ένα κατοικίδιο, είναι να περνάμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί του! Αυτός είναι και ο λόγος που θέλουμε να τα παίρνουμε μαζί μας στις καθημερινές μας δουλειές και ταξίδια! Όμως υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε και να τηρούμε ώστε να μπορούμε να μετακινούμε τα κατοικίδιά μας άνετα και με ασφάλεια! 

Πάρτε μαζί σας αρκετό νερό

Καλό θα ήταν τις πολύ ζεστές μέρες να αφήνετε τα σκυλιά σας στη δροσιά του σπιτιού σας, γιατί οι μετακινήσεις με τη ζέστη θα τα ταλαιπωρήσουν. Παρόλα αυτά εάν η μετακίνησή τους είναι απαραίτητη καλό θα ήταν να πάρετε μαζί μας αρκετή ποσότητα φρέσκου πόσιμου νερού και ένα μπολ. Μη ξεχνάτε ότι το νερό δεν πρέπει να έχει ζεσταθεί πολύ, πριν το δώσετε στο ζωάκι σας! 

Χρησιμοποιείστε ειδικό κουτί μεταφοράς ζώων 

Αποφύγετε το σκυλί σας να κάνει βόλτες μέσα στο αυτοκίνητο. Ένας σωστός τρόπος για να το καταφέρετε είναι να το μεταφέρετε με ένα ειδικό κουτί μεταφοράς ζώων και όχι με κάποιο χαρτόκουτο μετακόμισης! Ακόμα καλύτερο μάλιστα θα ήταν και η χρήση λουριού και μιας ειδικής ζώνης ασφαλείας. Έτσι δεν θα μετακινήστε μόνο εσείς με ασφάλεια αλλά και οι τετράποδοι φίλοι σας! 

Κάντε συχνές στάσεις

Στην περίπτωση που έχετε αποφασίσει να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνάτε, είναι να κάνετε συχνές στάσεις, ώστε να βγάζετε έξω το σκυλάκι σας για να πίνει δροσερό νερό. Θυμηθείτε ότι τα ζώα δεν ιδρώνουν με τον ίδιο τρόπο που ιδρώνουν οι άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι ένας σκύλος μπορεί μέσα σε μόνο λίγα λεπτά παραμονής του σε ένα ζεστό αυτοκίνητο να πάθει θερμοπληξία και να χάσει τη ζωή του.

Αν σκέφτεστε που θα αφήσετε τον πιστό σας φίλο κατά τη διάρκεια του ελέγχου του αυτοκινήτου σας, στο ΙΚΤΕΟ Αμφιθέας έχουμε φροντίσει και για τους τετράποδους φίλους και έχουμε δημιουργήσει έναν ειδικό χώρο Pet, για να μην αφήσετε στιγμή μόνα τους στο σπίτι σας τα αγαπημένα σας κατοικίδια. 

Μάθε ταΔικαιολογητικά για όλους τους τύπους οχήματος

Πότε πρέπει
να περάσεις ΚΤΕΟ;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και μάθε πότε πρέπει να περάσεις ΚΤΕΟ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ

Συμπλήρωσε τη φόρμα για να κλείσεις ενα ραντεβού για έλεγχο ΚΤΕΟ

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ