Γιατί ο έλεγχος καυσαερίων είναι τόσο σημαντικός;

Η εύρυθμη λειτουργία των καυσαερίων είναι πολύ σημαντική για την καλή λειτουργία ενός οχήματος. Ένα όχημα που εκπέμπει πολλούς ρύπους εκτός του ότι συμβάλλει στην αύξηση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, κατά βάση καταναλώνει πολύ περισσότερο καύσιμο με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα τη δαπάνη περισσότερων χρημάτων και ταυτόχρονα τη σημαντική φθορά του κινητήρα.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί μια από τις σοβαρότερες περιβαλλοντικές ανησυχίες. Το διοξείδιο του άνθρακα που προκύπτει από κάθε είδους καύση, οι εκπομπές μολύβδου λόγω της βιομηχανικής δραστηριότητας και της χρήσης οχημάτων παλαιού τύπου, η καύση ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ενέργειας, συνιστούν ενδεικτικές πηγές του έντονου και ιδιαίτερα επιβλαβούς προβλήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι υπόθεση όλων!

Μιας λοιπόν και το ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι ένα τόσο σημαντικό θέμα, η πολιτεία εδώ και πολλά χρόνια έχει θεσπίσει συγκεκριμένα όρια εκπομπής ρύπων για κάθε κατηγορία οχήματος που κυκλοφορεί. Υποχρεώνει μάλιστα τον εκάστοτε ιδιοκτήτη να ελέγχει εξαμηνιαίως ή ετησίως το όχημα του και να φέρει σε αυτό την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων. Μάλιστα έχει εξουσιοδοτήσει φορείς όπως είναι το Κ.Τ.Ε.Ο. να ελέγχουν τα οχήματα σε ότι αφορά τους εκπεμπόμενους ρύπους! Ο έλεγχος των καυσαερίων μάλιστα αποτελεί το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης ενός οχήματος.

Αρχικά ελέγχεται εάν ο κινητήρας βρίσκεται στην κατάλληλη θερμοκρασία που ορίζει ο κατασκευαστής. Στην συνέχεια τοποθετείται στην εξάτμιση του οχήματος ο λεγόμενος λήπτης καυσαερίων, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με τον καυσαναλυτή από όπου και προκύπτουν τα αποτελέσματα της μέτρησης των ρύπων.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα με τη διαφορά του ότι η μέτρηση των ρύπων γίνεται από αιθαλόμετρο αντί του καυσαναλυτή.

Το Ι.ΚΤΕΟ Αμφιθέας είναι εφοδιασμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ελέγχου και στελεχώνεται από άρτια εκπαιδευμένους μηχανολόγους μηχανικούς που εξετάζουν το όχημά σας και σας παρέχουν σωστή και λεπτομερή ανάλυση καθώς και πληροφόρηση για την πραγματική κατάστασή του! Εξετάζοντας σε κάθε έλεγχο ΚΤΕΟ, τους εκπεμπόμενους ρύπους σας προσφέρουμε λύσεις και συμβουλές, συμβάλλοντας έτσι στην βέλτιστη λειτουργία και φυσιολογική κατανάλωση, την εξοικονόμηση των καυσίμων του αυτοκινήτου σας αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος!

Μάθε ταΔικαιολογητικά για όλους τους τύπους οχήματος

Πότε πρέπει
να περάσεις ΚΤΕΟ;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και μάθε πότε πρέπει να περάσεις ΚΤΕΟ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ

Συμπλήρωσε τη φόρμα για να κλείσεις ενα ραντεβού για έλεγχο ΚΤΕΟ

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ